ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΡ.ΕΝ για την εξεταστική: κερδίσαμε μια μάχη, έχουμε μπροστά μας έναν πόλεμο.

Όπου μάχη η αναβολή -και όχι ματαίωση!- της εξεταστικής.
Όπου πόλεμος,αυτός που κήρυξε η κυβέρνηση ΠαΣοΚ στο δημόσιο-δωρεάν πανεπιστήμιο με το νόμο-πλαίσιο 4000+9 του 2011.
Για να μπούμε στο θέμα, αντιγράφουμε την τελευταία ανακοίνωση της Κοσμητείας ΝΟΠΕ, με ημερομηνία 4/10:
Η Κοσμητεία διευκρινίζει ότι η “ματαίωση” της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2011 έχει την έννοια της αναβολής μέχρι τη λήψη αποφάσεων από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος και εφόσον οι συνθήκες επιτρέψουν τη διεξαγωγή της .
Πώς φτάσαμε όμως σ’ αυτή την αστεία ανακοίνωση, όπου η «ματαίωση» (όρος που συναντάμε και στην τελευταία απόφαση του Δ.Σ. του Τμήματος Νομικής) ορίζεται ως δυνάμει προσωρινή αναβολή(!) και γιατί μιλάμε για νίκη;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εδώ και περισσότερο από 1 μήνα, όσο καιρό δηλαδή, ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής Αθήνας βρίσκεται σε αγωνιστική τροχιά ενάντια στο νόμο-πλαίσιο Διαμαντοπούλου, μέσα από τα συγκροτημένα όργανά του (εν προκειμένω τη Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης), αναζητούμε τον Πρόεδρο, Θ.Φορτσάκη, αξιώνοντας:
-σαφή τοποθέτηση του Τμήματος κατά του νόμου-πλαίσιο
απόφαση μη-εφαρμογής του (όπως ορίζει και η σχετική απόφαση της τελευταίας Συγκλήτου του ΕΚΠΑ)
-διασφάλιση διεξαγωγής της επαναληπτικής εξεταστικής, όποτε αυτό καταστεί δυνατό, δεδομένου ότι αφορά εξάμηνα, στα οποία οι απαιτούμενες ώρες διδασκαλίας έχουν προδήλως συμπληρωθεί.
Τέτοιες αποφάσεις σ’ ένα αυτοδιοίκητο δημοκρατικό πανεπιστήμιο δεν δύναται κατά τη γνώμη μας να πάρει ο Πρόεδρος, ως μονοπρόσωπο όργανο, αλλά απαιτείται η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης Τμήματος (δομής συνδιοίκησης με την ευρύτερη δυνατή νομιμοποίηση)  και εν τέλει σ’ αυτό, δηλαδή στη Σύγκληση Γ.Σ. Τμήματος επί των θιγόμενων ζητημάτων, συμπυκνώνονται τα παραπάνω μερικότερα αιτήματά μας.
Ο Πρόεδρος από τη μεριά του μάλλον περί άλλων τυρβάζει. Όταν δεν είναι στο εξωτερικό, είναι σε κάποιο συνέδριο. Όταν δεν είναι σε κάποιο συνέδριο, είναι στο δικηγορικό του γραφείο. Όταν δεν είναι απασχολημένος εκεί και δεν έχει συμβεί κάτι εξαιρετικό, κανείς δεν ξέρει πού είναι. Πάντως σίγουρα όχι στο γραφείο του Προέδρου, στην οδό Ακαδημίας 45. Κι έτσι μαθαίνουμε τις βουλές του είτε από τα ΜΜΕ είτε από τα φιρμάνια της Γραμματείας.
Η ανακοίνωση για ματαίωση της εξεταστικής όμως ήταν για μας η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Έτσι με διαδοχικές παραστάσεις διαμαρτυρίας διαρκείας, του Φ.Σ.Νομικής στη Γραμματεία τη Δευτέρα & Τρίτη 3-4 Οκτωβρίου, και αφού αναγκαστήκαμε να κυνηγάμε τον Φορτσάκη ως το Μοναστηράκι (…) πετύχαμε να δεσμευτεί δημόσια, και το πνεύμα αυτής της δέσμευσης απηχεί η ανακοίνωση της Κοσμητείας, ότι:
1) Η επαναληπτική εξεταστική αναβάλλεται, δε ματαιώνεται.
2) Για τους όρους διεξαγωγής της το Τμήμα Νομικής θα ακολουθήσει την απόφαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ
, η οποία έχει ήδη πάρει απόφαση δημόσιας αποδοκιμασίας, μη-εφαρμογής του νόμου Διαμαντοπούλου.
Και ποια είναι η θέση της ΑΡ.ΕΝ. για το χρόνο και τους όρους  διεξαγωγής της εξεταστικής;
Σ’ ένα πρώτο επίπεδο, θα πιέσουμε για μία απόφαση στην κατεύθυνση της απόφασης της Συγκλήτου του ΕΜΠ. (εξεταστική άμεσα για τους επί πτυχίω ανεξάρτητα από την πορεία των κινητοποιήσεων, διάχυση της εξεταστικής «των ετών» τα Σαββατοκύριακα ως τα Χριστούγεννα, και αν δεν ολοκληρωθεί έτσι, διεξαγωγή της αμέσως πριν τη χειμερινή εξεταστική, τον Ιανουάριο)
Συμπέρασμα; Στα συλλογικά προβλήματα, δε χωρούν ατομικές λύσεις!
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ την Τετάρτη 5/10, στις 12μ.μ. στο Μουσείο, στηρίζοντας τη Γενική Απεργία.
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ την Πέμπτη 6/10, στη 1μ.μ., στη Γενική Συνέλευση του Φ.Σ.Νομικής
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ την Πέμπτη 13/10, στις 10π.μ. στη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ για την εξεταστική.
Advertisements
This entry was posted in ανακοινώσεις, καλέσματα, κείμενα συγκυρίας and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s