Τι παιχνίδια παίζονται στις πλάτες των φοιτητών;

*το κείμενο αυτό συντάχθηκε από την πρωτοβουλία φοιτητών για την υπεράσπιση των μεταναστών και του ασύλου
Για άλλη μια φορά η Νομική βρίσκεται στο επίκεντρο του προεκλογικού παιχνιδιού. Η «ξαφνική» ανακάλυψη του «εκρηκτικού» μεταναστευτικού ζητήματος, επιτάσσει τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας και «ανομίας» στο ιστορικό κέντρο και κατ’ επέκταση και στη Νομική. Ένα μήνα πριν τις εκλογές ο πολιτικός διάλογος πρέπει να μετατοπιστεί από τα αντιλαϊκά μέτρα και τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού σε πιο ευνοϊκό πεδίο για το καταρρέον πολιτικό σύστημα. Έτσι, «καθαρίζοντας» την πόλη, με προεξάρχοντα τον Σερίφη Χρυσοχοΐδη, το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να αναβαπτίσει και να καθαρθεί από τα βάρβαρα μέτρα που έχουνε διαλύσει κάθε εργασιακό δικαίωμα και έχουν βυθίσει την κοινωνία στην φτώχεια και την ανεργία. Παράλληλα, με πρόσχημα την πάταξη της εγκληματικότητας γίνεται προσπάθεια να νομιμοποιηθεί η αστυνομοκρατία στο κέντρο και να χρησιμοποιηθεί στον αγωνιζόμενο λαό. Όποιος πιστεύει ότι τα κυκλώματα ναρκωτικών, πορνείας κι εκμετάλλευσης των μεταναστών θα «παταχθούν» από την ΕΛ.ΑΣ. Μάλλον δεν έχει πατήσει στο κέντρο της πόλης και δεν έχει δει την αγαστή συνεργασία ΕΛ.ΑΣ.-Μαφίας. Οι σκούπες αποτελούν συν τοις άλλοις χρυσή ευκαιρία για «τόνωση» του πεσμένου κατασκευαστικού κλάδου μέσω της διαμόρφωσης κτηρίων-στρατοπέδων για την εγκατάσταση των μεταναστών που χρηματοδοτούνται, φυσικά, από οικονομικά προγράμματα της ΕΕ (ΕΣΠΑ).
 Σ’ αυτό το παιχνίδι στρατεύονται και τα όργανα διοίκησης του ιδρύματος κλείνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα το κτήριο της ΝΟΠΕ προσπαθώντας να πείσουνε για την αδυναμία εύρυθμης ακαδημαϊκής λειτουργίας. Έτσι, ως λογικό συμπέρασμα καταλήγουν στην προστασία του κτηρίου από την αστυνομία απέναντι στον κίνδυνο διεξαγωγής συναυλίας την Τετάρτη 4 Απρίλη από τους φοιτητικούς συλλόγους, συσσιτίου την Τετάρτη από αντιρατσιστικές συλλογικότητες κι εκδηλώσεις την Παρασκευή στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Αλληλεγγύης στους Μετανάστες.
Αντίθετα, σιωπούν απέναντι στη συνεργασία πρεζεμπόρων-Ασφάλειας οι οποίοι ενημερώνονται πριν τις σκούπες για να αποχωρήσουν ή απλά παρίστανται κατά τη διάρκεια των συλλήψεων «επικίνδυνων» μικροπωλητών. Σιωπούν και δεν καταγγέλλουν δημόσια το κλίμα τρομοκρατίας απέναντι στους φοιτητές, οι οποίο προσάγονται άνευ λόγου και αιτίας, τραμπουκίζονται και φωτογραφίζονται από ασφαλίτες και ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να ποδοπατηθούν από τα επελαύνοντα ΜΑΤ. Σιωπούν απέναντι στην επίθεση ακροδεξιών στην Σχολή Θεωρητικών Επιστημών μιλώντας γενικά και αόριστα για εξωπανεπιστημιακούς παρά το γεγονός ότι “οι εξωπανεπιστημιακοί” είναι απ’ τα μέσα του ’90 γνωστοί διατηρώντας επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Φιλοσοφική Σχολή και νομιμοποιούν την παρουσία φασιστών στις σχολές μετά την άνοδο της δραστηριότητάς τους στην κοινωνία.
Αντί να ασχοληθούν τα όργανα διοίκησης του ιδρύματος με την υποβάθμιση του δημοσίου και δωρεάν πανεπιστημίου, μέσω του PSI και της υπο-χρηματοδότησης, γίνονται πιόνια και χειροκροτητές των πολιτικών παιχνιδιών των ΜΜΕ και του πολιτικού συστήματος.
 ΚΑΛΟΥΜΕ σε συνέλευση στις 13.00 σήμερα όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας στο αμφιθέατρο Δρακοπούλου στην Πρυτανεία για να αποφασίσουμε τη στάση και τις κινήσεις μας απέναντι στο πραξικοπηματικό κλείσιμο από τα όργανα διοίκησης που καταργούν κάθε επίφαση δημοκρατικής και συλλογικής λειτουργίας.
Παράλληλα, ΚΑΛΟΥΜΕ μαζικούς φορείς όπως σωματεία εργαζομένων, κινήσεις πόλης και επιτροπές κατοίκων να συμμετάσχουν στην συνέλευση και να στηρίξουν την πρωτοβουλία.
Πρωτοβουλία φοιτητών Νομικής, Οικονομικού, Πολιτικού
Advertisements
This entry was posted in αναδημοσιεύσεις and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s