Ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και το κοινωνικό κανιβαλισμό!

Με τη συνεχιζόμενη λήψη νέων μέτρων ενάντια της κοινωνίας και υπέρ των τραπεζών και του κεφαλαίου, το κυρίαρχο αστικό μπλοκ εξουσίας επιχειρεί, για λόγους εκλογικής συσπείρωσης αλλά και ουσιαστικής αυτοσυντήρησης, να επανεισάγει το μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά με σκληρά κατασταλτικούς όρους. Τόσο η κρατική, κατασταλτική πολιτική όσο και η αναβαθμισμένη παρουσία του νεοφασισμού στην Ελλάδα, λειτουργούν αποπροσανατολιστικά και εκλογολάγνα. Όσο και αν είναι υπαρκτό το πρόβλημα της μετανάστευσης, γεγονός που επιβαρύνει και φθείρει τόσο τους ντόπιους όσο και τους μετανάστες, τα προβλήματα που προκαλούν στη κοινωνία, σε εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, μαθητές και φοιτητές η συγκυβέρνηση Παπαδήμου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-τραπεζιτών, είναι ουσιαστικά υπεύθυνα για τη μιζέρια, τη φτώχεια, την ανέχεια, την εξαθλίωση και κατά συνέπεια και την εγκληματικότητα Ελλήνων και μεταναστών!
Η δημοσκοπική άνοδος της συμμορίας της Χρυσής Αυγής, που επιμένει να αυτοχαρακτηρίζεται στο δημόσιο λόγο της ως εθνικιστική και όχι ναζιστική για ευνόητους, ψηφοθηρικούς και πολιτικάντικους λόγους, ούτε πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους, ούτε φυσικά να τη θεωρήσουμε ασύνδετη με τη γενικότερη ατζέντα των κρατικών μηχανισμών στους τομείς των δικαιωμάτων και της καταστολής πανευρωπαϊκά. Η τελευταία επίθεση του μαύρου μετώπου του νεοφιλελευθερισμού στους μετανάστες και κάθε φωνή που τους υπερασπίζεται επιχειρεί για άλλη μια φορά να ενσωματώσει την ακροδεξιά ρητορεία και πρακτική στη κυρίαρχη αντίληψη περί μεταναστών και την αυθαίρετη σύνδεσή της με την εγκληματικότητα, όταν είναι ηλίου φαεινότερον πως οποιαδήποτε συμμορία και αν δραστηριοποιείται στο τόπο, έχει τις διασυνδέσεις της με κρατικούς μηχανισμούς προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί αντικοινωνικά.
Η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες δε πρόκειται να λύσει το πρόβλημα, όπως και κάθε κατασταλτική αντιμετώπιση του ζητήματος. Αντίθετα, δημιουργείται μια δομή που σύντομα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε κάθε υποκείμενο, είτε κοινωνικό είτε πολιτικό, που αντιτίθεται στη νεοφιλελεύθερη επέλαση ή που απλώς δε χωράει στη κατασκευασμένη εικόνα μιας ευνομούμενης και εύρυθμης κοινωνίας. Σήμερα είναι οι μετανάστες ως ο πιο αδύναμος κρίκος μιας κοινωνίας, ως το πιο περιθωριοποιημένο κομμάτι της και το πλέον εκμεταλλεύσιμο και εκμεταλλευόμενο, αύριο θα είναι οι άνεργοι, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι αντιφρονούντες στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που φέρνουν προ των πυλών ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΜΜΕ και Χρυσή Αυγή. Είναι χρέος κάθε προοδευτικού και δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη να αντιταχθεί σε αυτόν το σχεδιασμό και την υλοποίησή του. Είναι χρέος όλων μας να τους σταματήσουμε πριν βιώσουμε ξανά Άουσβιτς και Νταχάου!
Όλες και όλοι στη πορεία ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα ρατσιστικά πογκρόμ! Τρίτη 24/4, 18:00 στην Ομόνοια!
Advertisements
This entry was posted in καλέσματα and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s