Γενική Συνέλευση- How to…

Η εικόνα των άδειων αμφιθεάτρων στις διαδικασίες γενικής συνέλευσης βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τον αγώνα που πρέπει να δώσει το φοιτητικό κίνημα. Αποτελεί ζητούμενο για το φοιτητικό σύλλογο της Νομικής Αθηνών η οικοδόμηση μιας Γενικής Συνέλευσης δημοκρατικής, με αποτελεσματικές διαδικασίες.
Στη κρίσιμη εποχή που διανύουμε είναι αναγκαίο το ανώτατο αυτό όργανο του Συλλόγου να είναι σε θέση να λάβει ουσιαστικές αποφάσεις τόσο για τα εκάστοτε φλέγοντα ζητήματα του Πανεπιστημίου όσο και για δυναμικές παρεμβάσεις στη κοινωνία γενικότερα. Εξάλλου, ο εκδημοκρατισμός της εν λόγω διαδικασίας θα ωθήσει περισσότερους φοιτητές να συμμετάσχουν σε αυτήν καθιστώντας ευκολότερη τη λήψη και πιο αντιπροσωπευτικό το περιεχόμενο των αποφάσεων. Προς επίτευξη των παραπάνω στόχων προτείνονται ενδεικτικά τα εξής:

Στην αρχή της διαδικασίας διαμορφώνεται πίνακας των ομιλητών από όσους/ες επιθυμούν να τοποθετηθούν. Η σειρά καθορίζεται με κλήρωση.

Κάθε πολιτική συλλογικότητα να τοποθετείται 1 μόνο φορά, από 1 μέλος του ψηφοδελτίου της.

Δημιουργία Προεδρείου που θα αποτελείται από 1 μέλος από κάθε πολιτική συλλογικότητα και 2 ανεξάρτητους φοιτητές. Η σύνθεση του οργάνου αυτού σε επίπεδο προσώπων να μην είναι πάγια αλλά να αλλάζει σε κάθε Γενική Συνέλευση.

Το Προεδρείο να έχει θέση καταμετρητή κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Οι τοποθετήσεις (πολιτικών δυνάμεων και ανεξάρτητων φοιτητών) να μην υπερβαίνουν τα 7 λεπτά. Σε αντίθετη περίπτωση να επεμβαίνει το Προεδρείο αλλά και ο κόσμος της Γενικής Συνέλευσης.

Οι πόρτες της αίθουσας να κλείνουν 30 λεπτά πριν τη ψηφοφορία.

Είναι προφανές πως κάθε απόπειρα εύρεσης συγκεκριμένων τρόπων βελτίωσης της Γενικής Συνέλευσης είναι μάταιη αν δεν υπάρχει η σχετική θέληση εκ μέρους των φοιτητών. Γι’αυτό το λόγο είναι αναγκαίο να ανοίξει εντός του Συλλόγου η συζήτηση για το ποιά Γενική Συνέλευση επιθυμούμε.

Επιπλέον η διαρκής αγώνας για τον εκδημοκρατισμό της γενικής συνέλευσης είναι προϋπόθεση για τον ευρύτερο κοινωνικό αγώνα ανατροπής των πολιτικών της κυβέρνησης, υπεράσπισης των φοιτητών, των εργαζομένων και των μεταναστών. Είναι αγώνας για τη δημιουργία ενός χώρου ελευθερίας και άμεσης δημοκρατίας μέσα στα πανεπιστήμια.

Όλοι/ες, ώρα 13.00 αμφιθέατρο 1 για τη Γενική Συνέλευση.

Advertisements
This entry was posted in κείμενα συγκυρίας and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s