Όταν απολύουν τον διπλανό σου τι κάνεις?

Συνηθίσαμε να μιλάμε για τα δικά μας θέματα. Για το άσυλο, για το νόμο, για τη σίτιση και τη στέγαση, τα συγγράμματα. Να οργανώνουμε το δικό μας αγώνα, τον αγώνα των φοιτητών, ενάντια στις επιταγές του υπουργείου.

Όμως οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της νομικής δεν είναι οι μόνοι που πλήττονται από αυτόν τον νόμο και τις αλλαγές που προωθεί. Οι άνθρωποι που εγγυώνται την καθημερινή λειτουργία αυτού του πανεπιστημίου, οι διοικητικοί υπάλληλοι βρίσκονται επίσης στο στόχαστρο του νόμου, ο οποίος προβλέπει απολύσεις σε ολόκληρο το ΕΚΠΑ.

Η συγκρότηση ενός ευέλικτου δημόσιου τομέα, με εκκαθαρίσεις όσων «περισσεύουν», με περικοπές μισθών και ανύπαρκτες συντάξεις, περνάει και μέσα από τη δική μας σχολή. Δεν είναι κάτι που αφορά γενικά και αόριστα τους εργαζόμενους. Είναι αυτό που απειλεί να εξοντώσει ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόμαστε καθημερινά στην ακαδημαϊκή μας ζωή.

Τα ΑΕΙ-ΤΕΙ σύντομα θα βρεθούν στο στόχαστρο και μέσω των νόμων 4009 και 4076, αλλά και του «σχεδίου Αθηνά» (συγχωνεύσεις/καταργήσεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων/τμημάτων/υπηρεσιών).

Το γεγονός ότι το ΥΔΜΗΔ αναγκάστηκε με νέα εγκύκλιο (21/11) να ξαναζητήσει από τους φορείς να στείλουν στοιχεία σημαίνει ότι οι μέχρι σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις στο δημόσιο τομέα έφεραν ένα πρώτο αποτέλεσμα, δυσκολεύοντας τη διαδικασία των απολύσεων.

Όμως, όπως σε αυτούς περικόπτουν μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα σε εμάς περικόπτουν ήδη συγγράμματα και σε μεγάλο βαθμό σίτιση και στέγαση . Όλα αυτά δεν είναι παρά η εξειδίκευση της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας στον εκάστοτε χώρο. Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας πρέπει άμεσα να τον συντονίσουμε με αυτόν των εργαζομένων στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα για την ανατροπή του νόμου 4093, αλλά και συνολικά της μνημονιακής πολιτικής του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού που επιδιώκει την υπέρβαση της κρίσης πάνω από τα πτώματά μας, λεηλατώντας τη ζωή μας

Συμμετέχουμε όλοι μαζικά και αποφασιστικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Συλλόγου μας στη βάση των αγωνιστικών αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεών. Καμία περικοπή στις φοιτητικές παροχές. Να μην αφήσουμε να απολυθεί ένας εργαζόμενος.

Όλοι/ες στη Γενική συνέλευση Τετάρτη ώρα 13.00

Advertisements
This entry was posted in κείμενα συγκυρίας and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Όταν απολύουν τον διπλανό σου τι κάνεις?

  1. Ο/Η ΖΗΤΑΩ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ λέει:

    ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ , ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΤΙΣ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ , ΤΟΥΣ ΟΡΟΘΕΤΙΚΟΥΣ ΚΛΠ ΚΛΠ , ΤΩΡΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ. ΜΠΡΑΒΟ , ΕΙΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ. ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.
    ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΧΤΗΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ. ΜΗΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s