Το lock-out μυρίζει κοσμητεία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοσμητείας, η λειτουργία της Σχολής Ν.Ο.Π.Ε. αναστέλλεται για την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 λόγω της εν εξελίξει κατάληψης από φοιτητές της Σχολής. Η Σχολή θα επαναλειτουργήσει κανονικά τη Δευτέρα 11 Μαρτίου.
img4a69761a1f2bfΓια να κλείσει τη σχολή η κοσμητεία χρειάζεται μία δικαιολογία, ένα λόγο που να μπορει να γίνει ηγεμονικός μέσα σε ένα σύλλογο (ακρο)δεξιάς- δαπίτικης κυριαρχίας. Ποιος λόγος θα μπορούσε να είναι καλύτερος από την καταδίκη των καταλήψεων σαν μέσο αντίστασης και μάχης για ζωή και εκπαίδευση με αξιοπρέπεια. Ποιος λόγος θα μπορούσε να είναι άξιος υπεράσπισης αν όχι ο επιμερισμός της ευθύνης στις πλάτες των αριστερών, των αντιεξουσιαστών, των μίζερων, των μειοψηφιών, των καταληψιών και των κάθε λογής κλισέ που αναπαράγονται κάθε Δευτέρα από τον Πρετεντέρη.
Να αποκαταστήσουμε την αλήθεια: Η συνέλευση της Τετάρτης πήρε απόφαση με 210 άτομα, ξεπερνώντας κατά πολύ την εθιμική απαρτία. Η συνέλευση της Τετάρτης ήταν μία από τις πιο δημοκρατικές διαδικασίες που έχει δει ο σύλλογος σε επίπεδο γενικών συνελεύσεων, αν και προφανώς πολλά βήματα πρέπει ακόμα να γίνουν. Η συνέλευση της Τετάρτης αποφάσισε κατάληψη της νομικής την Πέμπτη 8/3 και συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική πορεία την ίδια μέρα. Η συνέλευση δεν αποφάση κατάληψη της σχολής την Παρασκευή.
Η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε από την Κοσμητεία. Ο λόγος για τον οποίο ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση είναι για να αποτραπή η συναυλία αλληλεγγύης που θα γινόταν την Παρασκευή το βράδυ. Η συγκεκριμένη πρακτική ονομάζεται lockout και δεν έχει καμία σχέση με την κατάληψη.
Όταν καταλαμβάνουμε τη σχολή την επανοικειοποιούμαστε, διακόπτουμε την εκπαιδευτική διαδικασία για να στήσουμε μία καθημερινότητα βασισμένη πάνω στη συλλογικότητα και την αντίσταση. Όταν καταλαμβάνουμε τη σχολή, ζούμε πραγματικά.
Όταν γίνεται Lock-out διακόπτεται κάθε καθημερινότητα σε αυτή τη σχολή. Όταν η κοσμητεία κλείνει τη σχολή χάνεται η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων της, των υποκειμένων που την αποτελούν. Όταν η κοσμητεία κλείνει τη σχολή συναυλίες αλληλεγγύης δε γίνονται και η σχολή νεκρώνει.
Κάποια στιγμή αυτός ο σύλλογος πρέπει να μάθει τη διαφορά. Την Παρασκευή έχει lock-out, όχι κατάληψη. Και το lock-out αυτό εμείς πρέπει να το σπάσουμε.
Όλοι/ες την Παρασκευή στη σχολή.
Advertisements
This entry was posted in κείμενα συγκυρίας and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s