Από την Κοσμητεία με αγάπη…

loyketoΓια άλλη μια φορά οι φοιτητές της Ν.Ο.Π.Ε. βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με ένα από τα γνωστά lock out της Κοσμητείας. Συγκεκριμένα, αργά χτες το βράδυ βγήκε  ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα  της Κοσμητείας, σύμφωνα με την οποία το κτήριο θα παραμείνει κλειστό όχι για μία αλλά για δύο ολόκληρες μέρες, στέλνοντας τους φοιτητές πριν την ώρα τους για πασχαλινές διακοπές. Πέρα από το γεγονός πως η ανακοίνωση αυτή δημοσιεύτηκε για άλλη μια φορά την τελευταία στιγμή και σε χώρο στον οποίο δεν είναι δεδομένο πως όλοι οι φοιτητές έχουν πρόσβαση, η κίνηση αυτή έχει ένα ακόμα εκνευριστικότερο χαρακτηριστικό.
Αναφερόμαστε, βέβαια, στην παντελή έλλειψη αναφοράς εκ μέρους της Κοσμητείας στους λόγους ή έστω στις υποθέσεις με βάση τις οποίες προέβη σε αυτό το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του Μ.Θ.Ε.  Ο γνωστός για τις πρακτικές του και το «βαρύ» βιογραφικό του Κοσμήτορας της Ν.Ο.Π.Ε. φτάνει πλέον, με την αναιτιολόγητη αυτή κίνηση, σε νέα επίπεδα αυθαιρεσίας και αυταρχισμού. Σίγουρο είναι πως, από πλευράς των διοικητικών αρχών του Πανεπιστημίου, θα γίνει προσπάθεια να συνδεθεί το  lock out με την διαμαρτυρία μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου τη Τετάρτη το πρωί στη Πρυτανεία. Έτσι, προφανώς δεν αρκεί το γεγονός ότι οδηγήθηκαν με κλούβες στη Γ.Α.Δ.Α. μερικές δεκάδες αγωνιστών ως υπόλογοι για την ακτιβιστική τους δράση, αλλά επιπλέον θα πρέπει οι αρχές να πνίξουν κάθε φωνή συμπαράστασης και αλληλεγγύης που τυχόν θα ανέκυπτε από τους φοιτητές της Ν.Ο.Π.Ε.
Καταληκτικά, αξίζει να αναφερθούμε και σε άλλη μια πολύ σημαντική έκφανση του ζητήματος. Φέτος, μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις, οι φοιτητές των τριών Συλλόγων προχώρησαν αρκετές φορές σε κατάληψη των σχολών τους. Οι αποφάσεις αυτές έτυχαν αρνητικής αντιμετώπισης τόσο από ένα μέρος των ίδιων των φοιτητών όσο και σχεδόν από σύσσωμη την κοινότητα των καθηγητών. Αυτό όμως που οι διαφωνούντες παραλείπουν να αναφέρουν στην κριτική τους είναι το γεγονός πως οι καταλήψεις αποφασίζονται από διαφανείς, ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες των Συλλόγων πάνω σε συγκεκριμένα επίδικα και με συγκεκριμένη αιτιολογία. Τα lock out της Κοσμητείας, αντίθετα, αποφασίζονται πίσω από κλειστές πόρτες, ορίζουν την καθημερινότητα των φοιτητών χωρίς να τους εμπλέκουν και η τεκμηρίωση τους, αν και πρόδηλη σε όλους, εντούτοις κρατείται από τους εμπνευστές τους ως επτασφράγιστο μυστικό. 
Advertisements
This entry was posted in κείμενα συγκυρίας and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s