Για την παράταση της εξεταστικής

Τις τελευταίες εβδομάδες οι φοιτητές/τριες της νομικής μπαίνουν σε μία σχολή που λειτουργεί σε ένα καθεστώς 4ωρων αναπληρώσεων, ασφυκτικής πίεσης σε συνδυασμό με μία εξεταστική που ξεκινάει σε πολύ σύντομο χρονικό  διάστημα.
Οι υπογραφές που μαζεύτηκαν, η παράσταση διαμαρτυρίας στη γραμματεία, το κείμενο που ψηφίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο (εκτός της ΔΑΠ και της ΚΝΕ) ζητούν κάτι το οποίο μπορεί να φαίνεται στοιχειώδες, αλλά τελικά δεν είναι αυτονόητο: ότι ένας εξαντλητικό ρυθμός σπουδών δε μπορεί να επιβληθεί στους φοιτητές.
how-to-study-effectively-for-examsΟι αναπληρώσεις, που πάγια αποτελούν μορφή εκδίκησης για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, η εξεταστική express, οι καθηγητές και ο πρόεδρος Φορτσάκης που τυχαίνει να μην είναι ποτέ στο γραφείο του, τα διαρκή lockout, όλα αυτά μαρτυρούν μία εκπαιδευτική διοίκηση ενάντια στους φοιτητές. Είναι εξάλλου η ίδια διοίκηση που προχωρούσε σε μειώσεις στις συμβάσεις των καθαριστριών, που αποδεχόταν το σχέδιο Αθηνά και το νόμο Διαμαντοπούλου.
Προφανώς δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο. Ούτε μας εκπλήσσει που ο Φορτσάκης δεν είναι εκεί. Πιο ανησυχητική είναι η αντίδραση ορισμένων φοιτητών, που βασίζεται στο επιχείρημα ότι «δεν πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους τεμπέληδες να πάρουν εξίσου καλούς βαθμούς με τους επιμελείς».
Τελικά ο κανιβαλισμός δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τους φτωχούς. Πλέον μπορεί άνετα να χωρέσει ανάμεσα σε φοιτητές της ίδιας σχολής. Και μάλλον θα συνεχίσει να χωράει, όσο κάποιοι εξακολουθούν να βλέπουν τον συμφοιτητή σαν εχθρό.
Είναι οι ίδιοι που αύριο μεθαύριο θα βλέπουν σαν εχθρό το μετανάστη, τον εργαζόμενο, τον άνεργο.
Advertisements
This entry was posted in κείμενα συγκυρίας and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s