Απάντηση στη καταγγελία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής

Εκτεταμένες νοθείες, μπράβοι μέσα στο Πανεπιστήμιο, τραμπουκισμοί φοιτητών και φοιτητριών, επί μακρών αποκλεισμός συλλογικοτήτων από τις Φοιτητικές Εκλογές σε μια σειρά σχολών, ενσωμάτωση φασιστικών ομάδων. Ο παραπάνω κατάλογος ίσως μπορεί να αποτελεί μια βάση για να περιγράψουμε τα επιτεύγματα της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ μέσα στα Πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια. Ο παραπάνω κατάλογος είναι που καθιστά και απολύτως φυσιολογική τη στάση που κράτησε η κυβερνητική παράταξη απέναντι στην κρατική δολοφονία στο Φαρμακονήσι αλλά και απέναντι στις διώξεις αγωνιστών της Αριστερής Ενότητας μετά από ακτιβισμό στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας.

Χαρακτηριστική αποτελεί και η ευκολία με την οποία την ίδια ώρα που 47 μέλη της Αριστερής Ενότητας είχαν προσαχθεί, ενώ ο σύντροφος Νώντας Φλώρος είχε συλληφθεί και περνάει από το στάδιο της προανάκρισης, ο πρώην Γραμματέας της ΔΑΠ – ΑΕΙ και νυν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, επέλεξε να δώσει πολιτική κάλυψη στην επίθεση που δεχτήκαμε από τις δυνάμεις καταστολής και μάλιστα κάνοντάς και υποδείξεις για το πως ασκείτε η πολιτική.

Είναι σαφές ότι στην δική σας αντίληψη για την πολιτική μια συμβολική απάντησή στην δολοφονία 12 ανθρώπων δεν μπορεί με κανένα τρόπο να συγκριθεί με το συνονθύλευμα εξόδων σε νυχτερινά κέντρα, πελατειακών σχέσεων, τραμπουκισμών και νοθείας. Είναι σαφές ότι για μια παράταξη που ολόκληρη η πολιτική της στόχευση αρκείται στο να συντηρεί τον μηχανισμό αναπαραγωγής της ΟΝΝΕΔ, να υπονομεύει το φοιτητικό κίνημα και να ανοίγει δρόμους για τη φοιτητική μεταρρύθμιση και να αναμένει την πολυπόθητη μετεκλογική δήλωση Σαμαρά, τα πραγματικά προβλήματα ελλήνων και μεταναστών, ακόμα και ο θάνατος ανθρώπων, δεν είναι παρά ψιλά γράμματα.

Ως Αριστερή Ενότητα δεν μπορούμε να το εκλάβουμε παρά μόνο ως αστείο, όταν η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, η παράταξη που με κάθε ευκαιρία φέρνει την βία μέσα στα Πανεπιστήμια τολμάει, απευθυνόμενη σε εμάς, να κάνει λόγω για βίαιες συμπεριφορές. Το να απαιτήσουμε, την ίδια στιγμή που σύντροφός μας περνάει από διαδικασία αυτοφόρου οι Φοιτητικοί Σύλλογοι να πάρουν αποφάσεις αλληλεγγύης και η ίδια η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ να στιγματιστεί για την πολιτική κάλυψη που έδωσε στις διώξεις εναντίων μας, είναι για εμάς αυτονόητο καθήκον! Δυστυχώς, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, η βία εντάσσεται στο δικό σας πλαίσιο αρχών και αξιών, δική σας κουλτούρα και δεν αποτέλεσε, και σε αυτήν την περίπτωση, παρά δική σας επιλογή προκειμένου να αποφύγετε να απολογηθείτε για την κατάπτυστη πολιτική σας στάση. Και η ξεκάθαρη πρόκληση σας αποκαλώντας συναγωνιστές φασίστες (εσείς που σε σχολές όπως τα ΤΕΦΑΑ και το ΠΑΠΕΙ έχετε δηλωμένους φασίστες στις τάξεις σας) κινούταν σε αυτή την κατεύθυνση. Ένα λάθος ήταν ίσως που σας δώσαμε την ευκαιρία να αλλάξετε την πολιτική ατζέντα και να κλαψουρίζετε ότι σας πείραξαν οι κακοί αριστεροί δίνοντάς σας την ευκαιρία αντί να απαντάτε στα πραγματικά ερωτήματα για την έλλειψη εργασιακής προοπτικής, ανεργίας και επισφάλειας που μαστίζουν την νεολαία και δημιουργεί η κυβέρνησή σας.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ο φοιτητικός κόσμος δεν φαίνεται να σας χωράει! Όχι γιατί κάποιοι όπως ισχυρίζεσαι σας τραμπουκίζουν, αλλά γιατί πολύ απλά οι νέοι και οι νέες σήμερα ξέρουν ότι πίσω από το καλοσινάτο πρόσωπο του ΔΑΠίτη της σχολής τους κρύβεται η πολιτική ευθύνη για το 60% της νεανικής ανεργία, κρύβεται η άμισθη εργασία των νέων, κρύβεται ο αυταρχισμός και ο φασισμός.

 

 

 

 

 

                                                                                              

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s