Όταν άρρωστα μυαλά θέλουν να «εξορθολογήσουν» την υγεία.

Σε μια συγκυρία όπου εκατομμύρια πολίτες αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά ζητήματα, ακόμα και επιβίωσης, η κυβέρνηση δια μέσου του υπουργού υγείας, του Άδωνη Γεωργιάδη, δίνει ακόμα ένα χτύπημα σε μια κοινωνία στα όρια της εξαθλίωσης. Το βίαιοι κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ με συνοπτικές διαδικασίες εντάσσει την Υγεία, στην ίδια λογική με τις διαδικασίες σε Παιδεία, σε μια λογική προνομίου των λίγων, απέναντι σε μια συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία που μένει στο περιθώριο. Το χτύπημα στις δημόσιες δομές υγείας, με το πρόσχημα του ορθολογισμού, δεν αποτελεί παρά τη σφραγίδα στην παραπάνω προσπάθεια και ανοίγει τον δρόμο για ένα πλήρως ιδιωτικοποιημένο σύστημα υγείας για τους λίγους.

 Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια, εργαζόμενοι των κέντρων του ΕΟΠΥΥ, με τη συμπαράσταση κοινωνικών δομών αλληλεγγύης και χιλιάδων πολιτών βρίσκονται από το πρωί έξω από τα κέντρα υπερασπιζόμενοι το αυτονόητο. Κανένας άνθρωπος, δεν μπορεί να αφήνεται στην εξαθλίωση χωρίς δικαίωμα στην στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι εργαζόμενοι καταλαμβάνουν τα κτήρια με στόχο να συνεχίσουν να τα λειτουργούν τουλάχιστον σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών όπως η συνταγογράφηση.

 Προφανώς για την φασιστική λογική του υπουργού υγείας, η επιλογή της αλληλεγγύης, η επιλογή που θέτει πέρα από το εργασιακό μέλλον και την επικείμενη ανεργία, τις ανάγκες των πολλών ως πρώτο μέλημα, είναι εκτός συζήτησης. Η κυβέρνησης και ο Γεωργιάδης κάνουν ξεκάθαρο ότι ούτε ένα φάρμακο, ούτε μια συνταγή, ούτε μια γνωμάτευση δεν πρέπει να γίνει, από σήμερα, Δευτέρα, στα κέντρα του ΕΟΠΥΥ που θα έπρεπε να είναι κλειστά. Οι απειλές για επέμβαση των ΜΑΤ στα κατειλημμένα κτήρια, απειλές που όλο και πυκνώνουν όσο προχωράει η μέρα με κορύφωση το απόγευμα, πρέπει να βρουν την απάντησή τους από το σύνολο του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας για τους οποίους η υγεία αποτελεί ανάγκη και αναφαίρετο δικαίωμα.

«Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ- ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

 Η κοινωνία που οικοδομούν δεν μας χωράει. Είναι μια κοινωνία άρρωστη, μια κοινωνία βασισμένη στην εξαθλίωση των πολλών, στο τσάκισμα των αναγκών μας προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Δυστυχώς για αυτούς ο δικός μας αντίλογος όλο και μεγαλώνει. Μέσα από τα αυτοδιαχειριζόμενα κέντρα του ΕΟΠΥΥ παράγεται μια άλλη ιεράρχηση, ένας άλλος προσανατολισμός για να σκεφτούμε και εμείς οι ίδιοι τις ζωές και το μέλλον μας. Η αλληλεγγύη μας και η συμμετοχή μας στους αγώνες που έρχονται για δημόσια δωρεάν υγεία είναι αδιαπραγμάτευτες. Είναι αυτές που δείχνουν έναν διαφορετικό δρόμο, έναν δρόμο που χτίζεται πάνω στην αλληλεγγύη, βάζοντας τις κοινωνικές ανάγκες πάνω από τα σχέδια και τα κέρδη του!

αδωνις

Advertisements
This entry was posted in κείμενα συγκυρίας and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s