Κατάληψη λεωφορείου από φοιτητές-μέλη της Αριστερής Ενότητας στην Κομοτηνή

Στην κατάληψη ενός λεωφορείου του ΚΤΕΛ ΑΕ Κομοτηνής προχώρησαν σύντροφοι και συντρόφισσες της Αριστερής Ενότητας αντιδρώντας στο αντίτιμο που καλούνται να καταβάλουν στην ΚΤΕΛ ΑΕ οι φοιτητές της περιοχής για τη μεταφορά τους.

download

Οι φοιτητές και φοιτήτριες συμμετέχοντες/ουσες στα σχήματα της ΑρΕν Κομοτηνής κατέλαβαν το μεσημέρι της Τετάρτης το λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο προς την Πανεπιστημιούπολη καλώντας όλους τους φοιτητές που βρίσκονταν εκεί να μην πληρώσουν το αντίτιμο των 60 λεπτών και ζητώντας από τον οδηγό να τους μεταφέρει δωρεάν.

«Η απάντηση που πήραμε από τον οδηγό ήταν, πάρτε ταξί ή επιστρέφουμε στην παλιά Νομική» αναφέρει η ΑΡΕΝ Θράκης, εξηγώντας πως «προφανώς τα λόγια του οδηγού δεν προέρχονταν από τον ίδιο, αλλά από τις εντολές που έχει δώσει η διοίκηση σε όλους τους οδηγούς σε ενδεχόμενες αντιδράσεις των φοιτητών για το απαράδεκτο αντίτιμο που μας έχει επιβληθεί ήδη από πέρυσι».

Ο οδηγός του λεωφορείου μετέφερε τους φοιτητές στην παλιά Νομική και ανέστειλε τη λειτουργία του λεωφορείου για μια περίπου ώρα. Ακολούθησε συνάντηση των μελών της ΑΡΕΝ με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ, ενώ στο σημείο κλήθηκαν και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι φοιτητές κατάφεραν να μισθώσουν δωρεάν το λεωφορείο και να μεταφερθούν στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο των 60 λεπτών αποδεικτνύοντας πως διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά την εκπλήρωση των βασικών καθημερινών μας αναγκών μπορούμε να σταματήσουμε τις συνεχόμενες περικοπές κεκτημένων δικαιωμάτων μας.

Σύμφωνα με τη δήλωση της ΑρΕν Κομοτηνής
«Και αυτή ήταν μόνο η αρχή! Όσο βλέπουμε ότι η παιδεία μπαίνει στο στόχαστρο και ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της συρρικνώνεται, τόσο εμείς θα παλεύουμε για τα κεκτημένα δικαιώματά μας. Διότι για την φοιτητική μέριμνα(σίτιση, στέγαση, μεταφορά) το φοιτητικό κίνημα και δη στην Κομοτηνή έχει δώσει στο παρελθόν μεγάλους και νικηφόρους αγώνες. Ήρθε ,λοιπόν, η στιγμή να αναζωπυρώσουμε αυτούς τους αγώνες, Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ποιους έχουμε απέναντί μας. Όχι τον εκάστοτε οδηγό, αλλά τα συμβούλια διοίκησης και κατ επέκταση τις πολιτικές της κυβέρνησης η οποία ωθεί το πανεπιστήμιο στα χέρια των ιδιωτών, ώστε αυτοί να κερδοσκοπούν εις βάρος μας. Έχουμε απέναντί μας όλους εκείνους που ονειρεύονται πανεπιστήμια-κολέγια, φοιτητές εν δυνάμει ανέργους και καθοδηγούμενη έρευνα. Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, σύσσωμη η φοιτητική κοινότητα οφείλει να αντισταθεί και να ακυρώσει στην πράξη την λογική του αντιτίμου».

Ακολουθούμε λοιπόν το παράδειγμα των συντρόφων και συντροφισσών διεκδικώντας αυτά που μας αναλογούν στην Κομοτηνή, την Αθήνα και παντού ενάντια σε αυτούς που θέλουν να μας επιβάλουν ένα μέλλον που δεν μας χωρά!

This entry was posted in κείμενα συγκυρίας and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s