Στις 7 Μάη ψηφίζουμε για τις ανάγκες και τα όνειρά μας

 

timesupΔεν ήταν ποτέ το αγαπημένο σημείο κανενός και καμίας από εμάς να προσπαθούμε να πείσουμε κάποιον/α να μας ψηφίσει στις φοιτητικές εκλογές. Αναγνωρίζαμε ότι πολλές φορές οι εκλογές αυτές δεν έχουν σαφές ερώτημα, ότι έχουν εκφυλιστεί από τη ΔΑΠ, ότι έχουν στοιχεία ανάθεσης.

Όσο κι αν όλα αυτά αποτελούν αλήθεια, δεν παύει το πανεπιστήμιο να αποτελεί το χώρο που ζούμε το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητας μας. Σε αυτή τη σχολή περνάμε τη μέρα μας, αναπτύσσουμε και οικοδομούμε σχέσεις με τους υπόλοιπους φοιτητές. Όταν αυτός ο χώρος, όπως άλλωστε και όλη η κοινωνία γύρω μας, βρίσκεται σε κρίση τις σχέσεις αυτές πρέπει να τις υπερασπιστούμε, να τις κρατήσουμε ζωντανές.

Πρέπει να υπερασπιστούμε τους συμφοιτητές μας, που δεν έχουν πια την οικονομική δυνατότητα να σπουδάζουν χωρίς να εργάζονται, τους εργαζόμενους που βλέπαμε κάθε μέρα και απολύθηκαν, τις καθαρίστριες που δεν πληρώνονται, τους εαυτούς μας τους ίδιους που μας κόβουν τα συγγράμματα και άλλες στοιχειώδεις παροχές. Κάθε μέρα που ερχόμαστε στο πανεπιστήμιο σκεφτόμαστε τους ανθρώπους γύρω μας, τους συμφοιτητές μας και τους εργαζόμενους, όλους αυτούς που αποτελούν στην ουσία το ελληνικό πανεπιστήμιο και μας συνδέει μαζί τους ένας δεσμός που δύσκολα σπάει. Ο δεσμός μεταξύ των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες. Μπροστά στο κοινό πρόβλημα, πρέπει να χτίσουμε το κοινό όνειρό μας, με γνώμονα πάντα την αλληλεγγύη. Ένα όνειρο που δεν μπορούμε πια να το αφήσουμε άπιαστο.

Υπό αυτές τις συνθήκες που ζούμε και σπουδάζουμε δεν μπορούμε να το βάλουμε κάτω, δε μπορούμε να κουραστούμε και να τα παρατήσουμε. Πρέπει να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο. Από την κάθε μέρα μας, μέχρι το σύνολο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Βήμα βήμα διεκδικούμε τα πάντα. Είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να τα καταφέρουμε, δεν υπάρχει γυρισμός.

Θα χτίσουμε το πανεπιστήμιό μας ξανά από την αρχή, βάζοντας αυτή τη φορά στα θεμέλια την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία, τις ανάγκες και τα όνειρά μας. Καιρός για χάσιμο πια δεν υπάρχει. Χρειαζόμαστε δράση για να τους ανατρέψουμε. Χρειαζόμαστε ενότητα, για να μπορούμε να ονειρευόμαστε ελεύθερα.

* Όλες και όλοι στις 7 Μαΐου στηρίζουμε και ψηφίζουμε *

285751_172285596235781_1367531476_n (1)

 

Advertisements
This entry was posted in καλέσματα and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s