Οι απολύσεις ξανάρχονται…

Μετά την έκδοση απόφασης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών που δικαίωνε τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες είχαν προσφύγει κατά της απομάκρυνσής τους από τον δημόσιο τομέα, έγινε γνωστή την Παρασκευή 23 Μάη η απόλυση του συνόλου των καθαριστριών που εργάζεται στα κτίρια του ΕΚΠΑ.

Οι καθαρίστριες εργάζονταν στο ΕΚΠΑ υπό το καθεστώς εργολαβίας και παραμένουν απλήρωτες επί επτά μήνες. Παρ’ όλ’ αυτά, εξακολουθούσαν να δουλεύουν εκβιαστικά αμισθί, καθώς τρομοκρατούντο με απόλυση σε περίπτωση που θα αντιδρούσαν. Και η απόλυση, φυσικά, ήρθε, παρά την υπομονή των εργαζομένων σε αυτού του είδους την εκμετάλλευση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ.Πελεγρίνη , το Υπουργείο δεν εγκρίνει τα απαραίτητα για την πληρωμή των καθαριστριών κονδύλια. Στην τελευταία σύγκλητο, ο Θ.Πελεγρίνης δεσμεύτηκε να έλθει σε επαφή με την πάρεδρο η οποία είναι υπεύθυνη να υπογράψει για να δοθούν τα χρήματα των επτά μηνών στις εργαζόμενες. Προφανώς, ο Πρύτανης ουδέποτε τήρησε τη δέσμευσή του. Δεν συναντήθηκε ποτέ με την πάρεδρο και ποτέ δεν έδωσε εξηγήσεις γι’ αυτήν του την “παράλειψη”. Αντιθέτως, ο κ. Πελεγρίνης συμφώνησε με τον εργολάβο να επιστρέψουν οι καθαρίστριες στις θέσεις τους και να συνεχίσουν να εργάζονται απλήρωτες! Να συνεχίσουν να υπομένουν αυτό το καθεστώς εκμετάλλευσης, αυτό το καθεστώς εκφοβισμού και τρομοκρατίας.

 Οι καθαρίστριες είναι απολυμένες και απλήρωτες επί επτά μήνες με την ανοχή της Συγκλήτου και του Πρύτανη. Οφείλουμε να αγωνιστούμε μαζί τους και να μην επιτρέψουμε να διαιωνιστεί αυτό το καθεστώς μισθωτής δουλείας!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s