Κολπάκια ΔΑΠ στις εγγραφές

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι πρωτοετείς φοιτητές της νομικής κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας των εγγραφών, την Πέμπτη 18/9, έγιναν μάρτυρες και δέκτες της πιο γελοίας και γλοιώδους υποδοχής από τους δαπίτες της σχολής τους. Προσεγγίζοντας τους με ψεύτικο χαμόγελο και οικειότητα κολλητού από το δημοτικό ,τα μέλη της ΔΑΠ παίρναν τους φοιτητές από το χέρι για να τους βοηθήσουν με τη «δύσκολη»διαδικασία εγγραφής τους( αρκεί μόνο η είσοδος στην αίθουσα του κτιρίου της γραμματείας) συνοδεύοντας τη βοηθεία τους με πληθώρα κολακευτικών σχολίων για το ντύσιμο, την επιτυχία του πρωτοετή στις πανελλήνιες κλπ.

Φαίνεται όμως ότι το γλύψιμο και η υποτιμητική για την αξιοπρέπεια και νοημοσύνη των φοιτητών βοήθεια στα αυτονόητα δεν τους φτάνει για να αποσπάσουν τα τηλέφωνα των φοιτητών αλλά προχώρησαν σε κάτι πραγματικά αξιέπαινο. Εισβάλλοντας στην αίθουσα των εγγραφών-όπου ήδη βρίσκονται κάποιοι βοηθώντας, τάχα, σαν ανεξάρτητοι φοιτητές το έργο της γραμματείας, κάλεσαν τους πρωτοετείς σε μία εκδήλωση “καλωσορίσματος” με καθηγητές που τάχα πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο για την ενημέρωση τους. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική γιατί ΚΑΜΙΑ τέτοια εκδήλωση δεν έχει διοργανωθεί από το Πανεπιστήμιο, τουλάχιστον όχι ακόμη (και αν ποτέ οργανωθελι, αυτό θα ανακοινωθεί από την ιστοσελίδα της σχολής). Η εκδήλωση αυτή οργανώνεται από την ίδια τη Δαπ, ετσί ώστε πολλοί φοιτητές που θέλουν να ενημερωθούν για το πανεπιστήμιο τους να προσέλθουν σε αυτή και να βρεθούν, με τον τρόπο αυτό, κάτω από την ασφυκτική πίεση και κολακεία των δαπιτών, που θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν το κινητό τους. Η ίδια η “ενημέρωση”, μάλιστα, για την εκδήλωση αυτή προϋπέθετε το να δώσει ο πρωτοετής τον αριθμό του.

Σε μία περίοδο που επιχειρείται η διάλυση του δημοσίου δωρεάν Πανεπιστήμιο, με την απόλυση διοικητικών, την υποχρηματοδότηση, τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων( κύκλος νομικών σπουδών στο MBS Κολλέγιο Κρήτης”, η Δαπ, η κυβερνητική νεολαία στα πανεπιστήμια παρουσιάζεται ως “βοηθός” σε κάθε σου πρόβλημα, με αντάλλαγμα, βέβαια, την ψήφο σου, υποκαθιστώντας εκείνα που θα έπρεπε να μας παρέχουν οι υπηρεσίες του πανεπιστημίου, οι οποίες ωστόσο αδυνατούν λόγω των προβλημάτων και δυσλειτουργιών που έχουν δημιουργηθεί από την κυβερνώσα ΝΔ, της οποίας και είναι μέλη.

6 χρόνια δημοτικό, 3 χρόνια γυμνάσιο, 3 χρόνια λύκειο….

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s