Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς

10245437_10201870713784700_1662347678727990431_n

Την ώρα που η αποτυχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών είναι πλέον ορατή στις μεγάλες λαϊκές μάζες, τα success story έχουν καταρρεύσει και η θέση των εργαζομένων γίνεται όλο και χειρότερη η απονομιμοποιημένη από κάθε κοινωνικό έρεισμα κυβέρνηση επιστρατεύει τι άλλο, την καταστολή απέναντι σε ένα από τα πιο μαχόμενα κομμάτια της κοινωνίας ,την νεολαία .Στην κατεύθυνση αυτή και με εντολή Φορτσάκη έγινε το lock out της σχολής λίγο πριν την ημέρα εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου για να μην υλοποιηθεί η απόφαση που είχε πάρει η ΓΣ του ΦΣ Νομικής.Oι πρυτανικές αρχές επιστράτευσαν τα ΜΑΤ απέναντι στο φοιτητικό κίνημα αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το προσωπείο τους, που άλλωστε ποτέ δεν έκρυψαν, αλλά έδειξαν και κάτι άλλο. Πόσο μας φοβούνται, πόσο φοβούνται ένα φοιτητικό κίνημα που δεν θα κάθεται σπίτι του αναπαράγοντας τις κυρίαρχες αφηγήσεις αλλά θα είναι στο δρόμο, θα παλεύει και δεν θα συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την ανατροπή τους και την οικοδόμηση ενός μέλλοντος που θα στηρίζεται στις ανάγκες των ανθρώπων. Βέβαια κυβέρνηση και πρύτανης δεν αρκούνται σε αυτές τις μεθόδους αλλά επιστρατεύονται και άλλα μέσα που ως σκοπό έχουν την αυταρχικοποίηση του Πανεπιστημίου. Η αυταρχικοποίηση αυτή που θέλουν να προωθήσουν γίνεται ορατή με τις διαγραφές και τις εξαγγελίες για security που αποτελούν μέτρα με σκοπό την πειθάρχηση, την εντατικοποίηση των σπουδών και την δημιουργία μιας νέας κανονικότητας. Πρόκειται για θέσεις με καθαρό πολιτικό πρόσημο οι οποίες βάζουν στο στόχαστρο τη μαχόμενη νεολαία και στις οποίες δεν μπορούμε παρά να δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις.

Επειδή όμως για εμάς το Πανεπιστήμιο δεν είναι ένα αποστειρωμένο πράγμα ,όπως θα το ήθελαν κυβέρνηση και Φορτσάκης, αλλά ένα ζωντανός χώρος που αλληλεπιδρά με την κοινωνία οφείλουμε να συνδέσουμε τις διεκδικήσεις και τα οράματα μας με τους ανθρώπους εκεί έξω που παλεύουν και αυτοί για ένα άλλο μέλλον. Πρόκειται για τους ανέργους, τους εργαζομένους που υφίστανται τη βάρβαρη επίθεση των αφεντικών με την ανοχή και όχι μόνο της κυβέρνησης οι οποίοι βλέπουν τα δικαιώματα τα τους να τσακίζονται, τους μετανάστες και όλα τα χειραφετικά κινήματα που έχουν μια διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα. Μαζί τους θα παλέψουμε για την ανατροπή της συγκυβέρνησης των Μνημονίων ,για να επανακτήσουμε την αξιοπρέπεια μας και να οικοδομήσουμε ένα μέλλον όχι στα μέτρα των αφεντικών και των επιχειρήσεων αλλά στα μέτρα τα δικά μας και με βάση τα οράματά μας και το δικό μας αξιακό σύστημα που θα βάζει πάνω από όλα τις ανάγκες του λαού.

Όλοι μαζί απέναντι στον ταξικό εχθρό θα μπορέσουμε να δείξουμε πως δεν φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε αλλά αντίθετα όσο μας πολεμούν και μας καταστέλλουν τόσο εμείς θα απαντάμε κλιμακώνοντας τους αγώνες μας μέχρι την τελική νίκη.

ΣΥΝΕΠΩΣ καλούμε ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

-Στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

-ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Για να πάρουν εκδίκηση τα όνειρά μας!!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s