Περί ανεξαρτησίας και άλλων δαιμονίων!

Εχθές για άλλη μια φορά (δυστυχώς) βρεθήκαμε μάρτυρες άλλα και αντιμέτωποι με την «ανεξαρτησία» της Α.Φ.Κ (Ανεξάρτητη Φοιτητική Κίνηση), η οποία φρόντισε να απαξιώσει τις διαδικασίες του ίδιου ακριβώς συλλόγου, που την ανέδειξε στα όργανα του. Οι αντιπρόσωποι της κίνησης ερχόμενοι στην διαδικασία του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά από πολλές αναβολές και κωλύματα, αρνήθηκαν να υπογράψουν ψήφισμα από την ΡΑΠΑΝ-ΣΑΦΝ που αφορούσε την σύγκληση γενικής συνέλευσης τμήματος και υπογράφηκε κατόπιν από το σχήμα της ΑΡΕΝ, της Αντινομίας και του ΜΑΣ.

Η ΑΦΚ, λοιπόν, φαίνεται πως δεν θεώρει σκόπιμη την παρέμβαση του φοιτητικού συλλόγου νομικής στην συνέλευση του ίδιου του τμήματός του και την τοποθέτησή του σε ζητήματα τα οποία τον αφορούν άμεσα, όπως η επιβολή διδάκτρων στο μεταπτυχιακό του διεθνούς και η σύναψη εργολαβιών σε τομείς όπως η καθαριότητα. Αντίθετα, η τοποθέτηση της ως «υπεύθυνη» πολιτική δύναμη, που συμμετέχει στο Δ.Σ., εγκαλούσε τους ίδιους τους φοιτητές προκειμένου «να έχουμε μία στάση κόσμια και ευρωπαϊκή», επιδιώκοντας να εξασφαλίσει το ευνοϊκότερο δυνατό κλίμα για την κα Καλλινίκου (έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της ιδιωτικοποίησης του πανεπιστημίου). Την στιγμή, μάλιστα, που είναι γνωστό ότι ο σύλλογος έχει πάντα υπάρξει περισσότερο από πρόθυμος να ανοίξει διάλογο με τη διοίκηση, μια διάθεση που αντιμετωπίστηκε με την μεγαλύτερη εχθρότητα και σκληρό ολοκληρωτισμό από την ίδια την κοσμήτορα, καθώς και αρκετούς άλλους καθηγητές.

Αποκορύφωμα του νεοφιλελεύθερου ρεσιτάλ από την ΑΦΚ αποτέλεσε η άρνηση της να διενεργηθεί συνέλευση Φ.Σ., μία από τις πλέον σημαντικές διαδικασίες για την ενεργοποίηση και οργάνωση των φοιτητών και επομένως ιδεολογικά (απ’ ό,τι φαίνεται) αντίθετη προς τους Ανεξάρτητους. Άλλωστε, είναι πλέον σαφές, μέριμνα τους δεν είναι ούτε η υπεράσπιση του δικαιώματος στην εκπαίδευση, ούτε η προάσπιση του φοιτητικού συλλόγου! Δεν είναι ούτε καν η στοιχειωδώς σοβαρή από μέρους τους συμμετοχή στα όργανά του! Σκοπό τους αποτελεί η διευκόλυνση της νεοφιλελεύθερης εισβολής στα πανεπιστήμια και βαθμιαία απονέκρωση του συλλόγου!

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s