ΣΙΤΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΤΑ: ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ;;

Εδώ και μερικές βδομάδες, μια νέα πρακτική έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στην άλλοτε ελεύθερη στο σύνολο της φοιτητικής κοινότητας πανεπιστημιακή λέσχη φαγητού. Σαν να μην αρκούσε η περικοπή παροχών με την εισαγωγή κριτηρίων στο εν λόγω δικαίωμα, σε συνέχεια της συνήθειας διαρκών ελέγχων των καρτών σίτισης της περασμένης χρονιάς, ήρθε να προστεθεί η μέθοδος του σκαναρίσματος του πάσο προς βεβαίωση του πολύτιμου και πολυπόθητου(!) δικαιώματος για σίτιση και αποφυγή των «παραβατών».

Ένα τέτοιο μέτρο καταρχάς στερείτε ουσιαστικού νοήματος, καθώς οι ποσότητες φαγητού μάλλον περισσεύουν παρά ελλείπονται και αποτελεί περισσότερο επιλογή συγκεκριμένων στοχεύσεων. Συγκεκριμένα, αυτή η πρακτική έχει γίνει αφορμή για πολλών ειδών αυταρχικές συμπεριφορές και προσβλητικές εκφράσεις από τους μάγειρες που αναλαμβάνουν χρέη ελεγκτών απέναντι σε φοιτητές των οποίων η ταυτότητα δεν είναι καταχωρισμένη στις λίστες τους ενώ ταυτόχρονα, διαμορφώνει σκόπιμα εξοικείωση σε ένα καθεστώς ελέγχου και αστυνόμευσης. Το πληττόμενο από συνεχείς υποχρηματοδοτήσεις πανεπιστήμιο που αδυνατεί να παρέχει στοιχειώδεις παροχές στους φοιτητές του (των οποίων οι ανάγκες πρέπει να συνιστούν το βασικό του πρόταγμα), το ίδιο πανεπιστήμιο φαίνεται πάντως, να μην κωλύεται να προσλαμβάνει security, να εγκαθιστά scanners και να εφαρμόζει κάθε δυνατή μέθοδο αστυνόμευσης προς τη δημιουργία ενός κλίματος τρομοκρατίας, τον εθισμό προς αυτόν και την σιωπηρή πειθάρχηση μας. Έτσι ακριβώς όπως επιθυμούν να είναι το προφίλ του φοιτητή των μνημονιακών χρόνων, ώστε να γίνει μπορετό χωρίς αντιστάσεις να συνεχιστεί η διάλυση του δημοσίου πανεπιστημίου, στην οποία κατατείνει κάθε εισαγόμενο νεοφιλελεύθερο μέτρο (βλέπε δίδακτρα μεταπτυχιακού).

Απέναντι στους ελεγκτές στις σχολές, απέναντι στους ελεγκτές στις συγκοινωνίες, απέναντι στους ελεγκτές κάθε είδους και εν τέλει των ίδιων των ζωών μας απαιτούμε χώρο να αναπνεύσουμε, χώρο να οικοδομήσουμε το μέλλον μας αρμόζει!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s