Μία αναγκαία απάντηση στην ΑΦΚ

Κοινή ανακοίνωση Αρ.Εν Νομικής, ΡΑΠαΝ-ΣΑΦΝ [εαακ], ΑΡ.ΔΙ.Ν Νομικής

Με ανακοίνωση της χθες, η Ανεξάρτητη Φοιτητική Κίνηση δήλωσε πως το ψήφισμα του  Προεκλογικού Διοικητικού Συμβουλίου για διεξαγωγή των εκλογών στο χώρο της ΝΟΠΕ δεν έχει καμία νομιμοποίηση, γιατί υπογράφηκε με μειοψηφία 4 στις 9 έδρες. Επειδή επικρατεί μεγάλη σύγχυση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, σκεφτήκαμε πως πρέπει να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα. Πρώτον, η ΑΦΚ έχει σταματήσει να προσέρχεται στα Διοικητικά Συμβούλια του Φοιτητικού Συλλόγου εδώ και πολλούς μήνες, παρά τις επανειλημμένες μας εκκλήσεις, ενώ με εξώστρεφη ανακοίνωσή της δήλωσε πως δε θα συμμετάσχει στις φετινές εκλογές.

Δεύτερον, η παρουσία στο Προεκλογικό Διοικητικό Συμβούλιο δεν είναι κάτι το προαιρετικό, αφού απαιτείται συμμετοχή όλων των δυνάμεων για τη σύσταση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ). Ως εκ τούτου, γνωστοποιήθηκε σε όλα τα μέλη της συγκεκριμένης παράταξης ότι εκούσια απουσία από τη διαδικασία αυτή συνεπάγεται και αποποίηση των εδρών της, καθώς δεν θα ήταν δυνατό να συμμετάσχει στην ΚΕΦΕ αν δεν παρευρεθεί κι όταν ερωτήθηκαν αν θα προσέλθουν απάντησαν αρνητικά. Αυτό σημαίνει ότι εν γνώσει τους εξέπεσαν των εδρών τους. Άλλωστε σε αντίθετη περίπτωση, η ΚΕΦΕ δεν θα μπορούσε καν να συγκροτηθεί, με συνέπεια να μην μπορούν να διεξαχθούν εκλογές. Είναι αδιανόητο μία δύναμη που είναι στην ουσία εξαφανισμένη από όλα τα όργανα του συλλόγου και δεν θα συμμετάσχει καν στις εκλογές να παρακωλύει τη διεξαγωγή τους, πόσο μάλλον να θέτει βέτο για τον χώρο διεξαγωγής τους. Συνεπώς, οι δύο έδρες που κατείχε η ΑΦΚ είναι προσωρινά ανενεργές μέχρι να ανακατανεμηθούν σύμφωνα με το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών, και το Προεκλογικό Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε με πλειοψηφία 4/7 έδρες ότι οι φοιτητές εκλογές θα διεξαχθούν όπως πάντα στο χώρο της σχολής.

Τέλος, Η ΑΦΚ χαρακτηρίζει τις εκλογές στο χώρο της σχολής παράνομες και μειοψηφικές. Αυτό το στηρίζουν στην υπογραφή ενός Ψηφίσματος από τους ίδιους και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, το οποίο έγινε σε άγνωστο χώρο και για το οποίο δεν ενημερώθηκαν ποτέ οι υπόλοιπες δυνάμεις, ούτε και κλήθηκαν σε συζήτηση και ψήφιση. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε, λοιπόν, ούτε πως προέκυψε αυτό το ψήφισμα, ούτε πως μια δύναμη η οποία είναι ανύπαρκτη στο σύλλογο επιδιώκει να αλλάξει τον χώρο των εκλογών ερήμην των φοιτητών/τριών. Ούτε μπορούμε να αντιληφθούμε βέβαια, πως μπορεί κανείς να χαρακτηρίζει πλειοψηφικές εκλογές στις οποίες συμμετέχει μόνο μία δύναμη και δεν υπάρχει καν επιλογή στην ψήφο.

Για εμάς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα : οι εκλογές, ως η μαζικότερη δημοκρατική διαδικασία του Συλλόγου, αποφασίζονται από το φοιτητικό σύλλογο για το φοιτητικό σύλλογο. Και διεξάγονται, όπως και κάθε χρόνο, στο χώρο του ΝΟΠΕ.

This entry was posted in ανακοινώσεις, Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s