Κοινή ανακοίνωση Αρ.Εν. Νομικής και ΡΑΠαΝ-ΣΑΦΝ[εαακ] σχετικά με την προκήρυξη της κοσμητείας για τα μεταπτυχιακά

Εν μέσω καλοκαιριού και ενώ ο σύλλογος αδυνατούσε να παρέμβει άμεσα, βιώσαμε για ακόμα μια φορά την επίθεση ενάντια στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, καθώς βγήκε προκήρυξη που άλλαζε τους όρους εισαγωγής σε μεταπτυχιακές σπουδές και από εκεί που προϋπέθετε να είναι χρωστούμενα έως και 2 μαθήματα στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου, πλέον προϋπόθεση θα ήταν να είναι περασμένα όλα τα μαθήματα.

Δεν είναι τυχαίο, πως την αλλαγή αυτή προσπάθησαν να περάσουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ώστε να αιφνιδιάσουν τους φοιτητές/τριες, σε μια προσπάθεια να τους αφοπλίσουν και να μην μπορούν να αντιδράσουν. Κι αυτό προφανώς εντάσσεται σε μία γενικότερη προσπάθεια εντατικοποίησης των όρων σπουδών που θέλει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες σε μία ασφυκτική κατάσταση συνεχούς πίεσης και κυνηγιού προσόντων. Παρόλ’ αυτά ο φοιτητικός σύλλογος δεν έμεινε αδρανής. Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Κοσμητεία, στην οποία αίτημα μας ήταν να μην εφαρμοστεί η αλλαγή αυτή καθώς αυτό θα ήταν ιδιαίτερα επιβαρυντικό για όσους και όσες από εμάς θα επιθυμούσαν να κάνουν μεταπτυχιακό φέτος, έχοντας στο μυαλό τους όλη τη χρονιά πως έχουν περιθώριο να αφήσουν δύο μαθήματα για την εξεταστική του Σεπτέμβρη. Η κοσμήτορας μετά από πίεση από την παράσταση διαμαρτυρίας δεσμεύτηκε να επανεξετάσει λοιπόν την επιβαρυντική αυτή προϋπόθεση για φέτος κι έτσι έγινε.

Οι πιέσεις του φοιτητικού συλλόγου έδειξαν ότι μπορούμε ακόμη να πετύχουμε μικρές υλικές νίκες. Ότι ακόμη και το καλοκαίρι, οι διεκδικήσεις μας δεν «πάνε διακοπές» και τα αιτήματα μας δεν γίνεται να πάρουν άδεια. Με συλλογική προσπάθεια και αγώνα, κλείνουμε το προηγούμενο έτος έχοντας παλέψει για καλύτερους όρους σπουδών. Ωστόσο τίποτα δεν είναι δεδομένο χωρίς τη δική μας ενεργή παρέμβαση και αντίδραση. Έτσι, με την έναρξη του ερχόμενου εξαμήνου, καλούμαστε άλλη μια φορά να δηλώσουμε παρόντες και παρούσες στα ζητήματα της σχολής και της καθημερινότητας μας, διεκδικώντας το πανεπιστήμιο και τις σπουδές που θέλουμε.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s