«Δεν έχεις θέση εσύ εδώ. Ούτε και σε καμιά οδό. Εδώ όλοι είμαστε παιδιά κοινής μητέρας…»

Το 2012 ξυλοκοπούνται άγρια δύο Αιγύπτιοι ψαράδες από μια ομάδα 20-25 μελών της Χρυσής Αυγής. Το Σεπτέμβρη του 2013 οργανωμένο τάγμα εφόδου επιτίθεται σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ . Λίγες μέρες αργότερα ο Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός από το χέρι στελέχους του ιδίου κόμματος, του Ρουπακιά. Στις 20 Απριλίου του 2015 στο Α’ Τριμελές Εφετείο σημαίνεται η έναρξη της δίκης. Σήμερα, 3,5 χρόνια αργότερα έφτασε η αρχή του τέλους καθώς εκτιμάται πως η λήξη της δίκης πρόκειται να συμβεί μέσα στο 2019 και η Χρυσή Αυγή συνεχίζει ακάθεκτη την δράση της. Τους είδαμε στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, σε μοτοπορία κατά του Ζακ Κωστόπουλου, τους είδαμε και στην Μάνδρα να διαχωρίζουν τους πληγέντες σε Έλληνες και μη και σε πολλές άλλες περιστάσεις να δρουν με τον ίδιο εκφοβιστικό και φασιστικό τρόπο, όπως δρούσαν και πριν το 2015.

Η πολύκροτη αυτή δίκη μετράει 69 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής για πληθώρα κακουργημάτων όπως οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις και ξυλοδαρμοί. Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι αυτή τη στιγμή ελεύθεροι, ακόμη και ο σεσημασμένος δολοφόνος Ρουπακιάς. Το γεγονός αυτό, ειδικά σε αντιπαράθεση με τον πρόσφατο εγκλεισμό της Ηριάννας και του Περικλή λόγω των φρονημάτων τους, μάλλον μοιάζει με συνειδητή πολιτική επιλογή. Μέχρι στιγμής έχουν εξετασθεί οι 140 (!) μάρτυρες κατηγορίας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάγνωση των εγγράφων υπεράσπισης της δικογραφίας. Η διαδικασία αυτή παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, διότι αποκαλύπτει με τον πλέον σοκαριστικό τρόπο τόσο τη βίαιη και εγκληματική λειτουργία της εν λόγω οργάνωσης, όσο και τα ναζιστικά πιστεύω των μελών της, επιβεβαιώνοντας επακριβώς τις καταθέσεις των μαρτύρων. Δημοσιεύτηκε μάλιστα και ολοκληρωμένη έρευνα από τη ForensicArchitectureπου αποδεικνύει ότι η δολοφονία του Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη και εκτελέστηκε με την ανοχή των παρόντων αστυνομικών. Έτσι πέφτει μέρα με τη μέρα η μάσκα νομιμότητας του «πατριώτη, αντισυστημικού νοικοκυραίου» και ξεγυμνώνεται η αλήθεια του δολοφονικού μίσους και του φασισμού, παρά τις συστηματικές προσπάθειες των ΜΜΕ και της υπεράσπισης να αποσιωπήσουν τα γεγονότα.

Η τελευταία δικάσιμος της τριετούς αυτής δίκης δεν είναι μακριά. Και είναι τώρα η στιγμή που πρέπει να ακουστούμε δυνατά, είναι η στιγμή που πρέπει να δείξουμε την εναντίωση μας σε ένα φασιστικό κόμμα στελεχωμένο από εγκληματίες. Το δείξαμε ήδη με την επετειακή πορεία για τον Παύλο Φύσσα, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 5.000 άτομα για να φωνάξουν «σιγά μη φοβηθώ». Όμως η παρουσία μας δεν αρχίζει ούτε τελειώνει εκεί, αλλά συνεχίζεται στην ίδια τη δική της Χρυσής Αυγής. Γιατί πρέπει να κάνουμε αντιληπτό ότι μια ευνοϊκή καταδικαστική απόφαση δεν μας αρκεί, χωρίς την ταυτόχρονη περιθωριοποίηση του νεοναζιστικού μορφώματος, και ότι μια αθωωτική απόφαση θα μας βρει απέναντι της. Όλες και όλοι στις δικασίμους στις 12, 19, 22, 26, 30 και 31 Οκτώβρη στον Κορυδαλλό και στις 15, 17 και 18 Οκτώβρη στο Εφετείο για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας στα θύματα και τις οικογένειες των θυμάτων βίας από τη Χρυσή Αυγή. Για να παλέψουμε ενάντια στον φασισμό και σε οποιαδήποτε μορφή καταπίεσης. Για να δείξουμε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει θέση πουθενά, από το Κοινοβούλιο μέχρι τις γειτονιές μας. Γιατί ο φόβος και το μίσος δε χωράνε στον κόσμο τον οποίο ονειρευόμαστε!

This entry was posted in καλέσματα, κείμενα συγκυρίας and tagged . Bookmark the permalink.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s