ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ LOCK-OUT

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Την Τρίτη 12/11 ο Φοιτητικός Σύλλογος της Νομικής εν όψει Πολυτεχνείου συνεδρίασε και πήρε αγωνιστική απόφαση για κατάληψη από την Τετάρτη 13/11 έως και την Κυριακή 17/11. Στο ίδιο πλαίσιο έχουν κινηθεί και πολλοί άλλοι σύλλογοι, παίρνοντας αγωνιστικές αποφάσεις, αντιδρώντας στα επερχόμενα εκπαιδευτικά μέτρα, στην κρατική καταστολή και στα γεγονότα που συνέβησαν στην ΑΣΟΕΕ, μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει ήδη από την αρχή της χρονιάς. Ήδη από την Τρίτη (τη μέρα που στους περισσότερους συλλόγους διεξάγονταν Γενικές Συνελεύσεις ) έχουν ανακοινωθεί lock- outστο Γεωπονικό, στη Φιλοσοφική, στο Παιδαγωγικό, στο ΑΠΘ παρά το κλίμα τρομοκρατίας περί χαμένων εξαμήνων και εξεταστικών λόγω των καταλήψεων των Φοιτητικών Συλλόγων.

Πιο συγκεκριμένα, βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα κινητοποιούνται, παίρνουν  αγωνιστικές αποφάσεις, συντονίζουν τη δράση τους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική-επίθεση που πραγματοποιείται όχι μόνο στο χώρο της  εκπαίδευσης (εξίσωση πτυχίων, διαγραφές, περαιτέρω υποχρηματοδότηση,επαναφορά βάσης του 10 κ.α.), αλλά και συνολικά έχει στο στόχαστρο τις ζωές μας. Αυτή λοιπόν την περίοδο εντείνεται μια  προσπάθεια καταστολής και συκοφάντησης των αγώνων, καλλιέργειας κλίματος τρομοκρατίας προκειμένου να μπουν εμπόδια στην αντεπίθεση που οργανώνουν οι φοιτητές. Κομμάτι αυτής της προσπάθειας είναι και η ωμή παραβίαση του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ και η καταστολή φοιτητών που κινητοποιούνταν εκεί, όπου αστυνομικές δυνάμεις , με το πράσινο φως της κυβέρνησης της ΝΔ εισέβαλαν, έχοντας στρωμένο το έδαφος από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για σχεδιασμένη προσπάθεια να εμπεδωθεί το δόγμα νόμος και τάξη όχι μόνο με ωμή καταστολή αλλά και με το να νομιμοποιηθεί αυτό το δόγμα στις συνειδήσεις των φοιτητών και του υπόλοιπου λαού, γι’ αυτό και επιστρατεύουν ολόκληρους μηχανισμούς, π.χ. ΜΜΕ, καθηγητές κλπ. Καθόλου τυχαία, λοιπόν, δεν είναι αυτή η συγκυρία, καθώς το επόμενο διάστημα πρόκειται να κατατεθεί το ν/σχ για την Παιδεία και οι φοιτητές έχουν ήδη αποφασίσει να κλιμακώσουν τον αγώνα τους εν όψει και του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Σήμερα πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στην Κοσμητεία της σχολής μας για τα διαδοχικά lock-outκαι απαιτήσαμε τη δέσμευση της να μη γίνει κάτι αντίστοιχο στη δική μας σχολή, ειδικά από τη στιγμή που ο ΦΣ έχει πάρει απόφαση για κατάληψη. Ωστόσο η κ. Χριστακάκου απουσίαζε τόσο από το γραφείο της όσο και από τη διεξαγωγή του Τομέα Αστικού, με αποτέλεσμα να καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε μόνο με τη γραμματεία της κοσμητείας, όπου δεν υπήρξε καμία σαφή απάντηση ούτε κάποια δέσμευση ότι δε θα γίνει lock- out.

Εμείς καταδικάζουμε το αυθαίρετο κλείσιμο της σχολής από τις διοικήσεις. Για εμάς το lock-outείναι μια προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, να αποκλειστούν από τον κοινωνικό τους χώρο και το άσυλο και να απομαζικοποιηθεί οποιαδήποτε συλλογική διαδικασία ειδικά τώρα που το τριήμερο του Πολυτεχνείου απέχει μόνο λίγες μέρες. Η Κυβέρνηση και οι Διοικήσεις που υλοποιούν τις αποφάσεις της εντός Πανεπιστημίου, φέρουν βαρύτατες ευθύνες/ πολιτική ευθύνη για οποιαδήποτε παρεμπόδιση των συλλογικών διεργασιών και των δραστηριοτήτων του φοιτητικού συλλόγου της Νομικής καθώς και των υπόλοιπων φοιτητικών συλλόγων.

Για εμάς η κατάληψη αποτελεί μέσο πάλης απέναντι σε πολιτικές που υποβαθμίζουν τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Οι καταλήψεις δεν σημαίνουν κλειστές σχολές, αντίθετα είναι ανοιχτές στο λαό και τη νεολαία για να συζητήσει, να προβληματιστεί, να διεξαγάγει εκδηλώσεις και δράσεις και να αγωνιστεί.

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ LOCK-OUT

This entry was posted in ανακοινώσεις and tagged , , . Bookmark the permalink.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s