leftcore

02.06.2020, Κόντρα στα συστήματα και την πανδημία, γεμάτο πολιτικά μηνύματα, το Leftcore 13 είναι γεγονός!

IMG_20200603_134839Ο ιός covid19 μπορεί πράγματι να διατάραξε την καθημερινότητα μας, δεν κατάφερε όμως να μας φιμώσει. Γι αυτό και κάτω από αυτές τις συνθήκες το Leftcore συνεχίζει να εκδίδεται ακόμη και αν χρειάστηκε η τεχνολογία να υποκαταστήσει την προσωπική επαφή των ατόμων που του δίνουν ζωή! Αυτό το περιοδικό πάντοτε αναφέρεται σε αγώνες, πάντα προσπαθεί να σκιαγραφήσει έναν άλλο κόσμο, λίγο πιο κοντά σε αυτόν που έχουμε ονειρευτεί. Γράφεται πάντα με το βλέμμα στραμμένο στην αλληλεγγύη και τη συλλογική πάλη που είναι τα μόνα μέσα για μας για την έφοδο στον ουρανό…

 

29.03.2019, 1, 2……12 Leftcore!Στιγμιότυπο οθόνης (9)

«Αυτά τα 12 χρόνια το Leftcore έχει ξεπεράσει κατά πολύ το τετράγωνο Σίνα-Σόλωνος, έχει ταξιδέψει μαζί μας σε παραλίες και νησιά, έχει πάρει πλοία και λεωφορεία και έχει μεγαλώσει πολύ. Το περιοδικό αυτό δεν είναι δωρεάν –ποτέ δεν ήταν- και σίγουρα δεν είναι τζάμπα. Δίνεται χωρίς αντίτιμο ως μία απόπειρα ανταλλαγής ιδεών, διεκδίκησης των αναγκών μας και περιγραφής των ζωών που θέλουμε
Γιατί όπως έγραψε ο Ε. Χέμινγουεϊ, «Αυτός ο κόσμος διαλύει τους πάντες, τους σπάει σε κομμάτια και μετά κάποιοι γίνονται πιο δυνατοί ακριβώς στα σημεία που έχουν σπάσει…»»

01.05.2018, Πρωτομαγιά: Μπήκε η Άνοιξη για τα καλά και βγήκε το Leftcore και μάλιστα το ενδεκατο. To Leftcore 11, λοιπόν, είναι γεγονός.                                                                                                                                                                   Και εξωφυλλο σαιτόπως λέει και το Εδitorial μας «επειδή μετράμε 50 χρόνια από τον γαλλικό Μάη, που οι ιδέες του ακόμα μας εμπνέουν ας ξαναθυμηθούμε πως «το να επιθυμείς είναι καλό, το να πραγματοποιείς τις επιθυμίες σου καλύτερο» «

 

 

 

 

02.05.2017, το 10 το καλό. Δέκα χρόνια Leftcore και συνεχίζει γιατί μεγάλες αγάπες Lef εξωφυλλοείναι αυτές…

«Τα παιδιά αυτά δεν αγωνίζονταν ούτε έγραφαν επ’ αμοιβή. Στις μέρες του (κυβερνητικού) ευτελισμού των αγώνων, αλλά και των ιδεών αξίζει να θυμηθούμε, αυτό που έγραφαν τα πρώτα τεύχη του Leftcore: Το περιοδικό αυτό δεν είναι δωρεάν. Είναι χωρίς αντίτιμο.»

 

 

1-9500166912.jpg09.05.2016. Le…le..leftcore! Το leftcore 09 είναι εδώ, είναι γεγονός και όλα τα συναφή. Τα ξέρετε..!

«Ώρα να φτιάξουμε και εμείς τον δικό μας Μάη, να ξεχυθούμε στους δρόμους, να πολεμήσουμε την πλήξη και το μάταιο με  επανάσταση!

Κανένας στόχος δεν αποσπά τον ταξιδιώτη που είναι τρυπημένος από τα βέλη τον ταξιδιώτη που είναι ακούραστος . Paul Eluard.»                                                                                                                                                                     

 

 

1-f2b4b77e8a27.03.2015. Ταρα τα ταα… Leftcore is back! Ναι ναι και όμως μετά από ένα χρόνο απουσίας  το leftcore κάνει come back. Μας πήρε λίγο αλλα… leftcore 08

«Ας πούμε λοιπόν ότι κρατάτε στα χέρια σας ένα ημερολόγιο καταστρώματος. ∆υστυχώς περιλαµβάνει λίγα πράγματα. Γιατί µάλλον τις αχαρτογράφητες θάλασσες τώρα αρχίζουμε να τις διασχίζουμε»

 

 

1-d64358f9e2

 

15.03.2013. Καθυστέρησε. Ναι το ξέρουμε. Η σχέση μας με το χρόνο δεν ήταν ποτέ καλή. Αλλά anyway. Το leftcore 07 είναι εδώ!

Ταξιδεύουμε για νέα εποχή. Και θα ψάχνουμε για πάντα. Κάτι που δε βρίσκεται ποτέ. Μανιφέστο!

  Κυριακή 13.6.2012: Το leftcore 06 εἰναι γεγονός! Βρείτε το εδώ 
Το leftcore είναι το περιοδικό μας! Το 2006 βγήκε το τεύχος 0, και μέχρι σήμερα έχουν βγει άλλα 5. Τα θέματα ποικίλουν από πολιτικά και κοινωνικά μέχρι καλλιτεχνικά, συνεντεύξεις και χιουμοριστικά. Δημιουργούμε μια  διαφορετική πληροφόρηση, ενάντια στη λογική των ειδικών, ένα οριζόντιο δίκτυο επικοινωνίας, στο οποίο οι φοιτητές θα έχουν τον πρώτο ρόλο.
Στην ίδια λογική λειτουργεί και το διαρκές leftore, ως στήλη του blog, στο οποίο και θα δημoσιευτούν τα κείμενα των περιοδικών (από το τεύχος 06 και μετά). 
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση arenleftcore@gmail.com θα συγκεντρωθούν τα κείμενα για την τελική επιμέλεια και θα μπορεί να απευθυνθούν όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στη δημιουργία του περιοδικού.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s