«η κατάσταση στο πανεπιστήμιο…ή αλλιώς ποιος κλείνει τις σχολές;»

Μια εκδήλωση-συζήτηση της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης της νομικής και της απεργιακής επικτροπής των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ

Παρασκευή 22/11 στις 3μμ στην Πρυτανεία

Ομιλητές:

Μέλη Απεργιακής Επιτροπής

Άρης Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφος

Νίκος Θεοχαράκης, καθηγητής Οικονομικού Νομικής

«Τη Δευτέρα 18/11 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η Γενική Συνέλευση του διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ κοινοποιήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης από το ΑΣΕΠ. Πέρα από την οριζόντια κατάργηση κλάδων (φύλακες και προσωπικό Η/Υ) καθώς και των πειθαρχικών διώξεων στους μη απογραφέντες διοικητικούς, οι πίνακες αυτοί θέτουν σε διαθεσιμότητα 498 εργαζόμενους του ΕΚΠΑ από βιβλιοθήκες, γραμματείες, τεχνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας κ.ά.

Κατ’ αρχάς είναι φανερό ότι το ίδρυμα υπό αυτές τις συνθήκες θα εμφανίσει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας χωρίς να μπορέσει να αναπληρώσει αυτές τις θέσεις εργασίας. Δηλαδή πρόκειται για ένα πανεπιστήμιο που θα υπολειτουργεί, ανοίγοντας αφενός το δρόμο στις εργολαβίες και την ιδιωτική πρωτοβουλία και αφετέρου σε περαιτέρω αναδιαρθρωτικές κινήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης (βλ. Σχέδιο Αθηνά 2) με συγχωνεύσεις και καταργήσεις διοικητικά απομειωμένων τμημάτων και σχολών.

Όλα αυτά αποτελούν επίθεση στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου, υποθηκεύοντας το μέλλον μας, μετακυλίοντας το κόστος σπουδών στους φοιτητές, πετώντας παράλληλα εκατοντάδες εργαζομένους στο δρόμο και εντείνοντας τις επισφαλείς σχέσεις εργασίας στο πανεπιστήμιο.»

κείμενο Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης Νομικής
& Απεργιακής Επιτροπής ΕΚΠΑ

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s