Ανακοίνωση Αριστερής Ενότητας ΝΟΠΕ

Ως Αριστερή Ενότητα αντιλαμβανόμαστε ότι η συγκυρία τόσο σε κεντρικοπολιτικό όσο και κινηματικό επίπεδο είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Η συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ έχει ενεργοποιήσει πλήρως τον κοινωνικό αυτοματισμό, συνεχίζει τα μνημόνια της λιτότητας την ίδια ώρα που με έναν ακόμα καταστροφικό προϋπολογισμό για την κοινωνία και τα δημοσιονομικά εντείνει την επίθεση στην νεολαία και στις δυνάμεις της εργασίας. Παράλληλα συνεχίζει να χρησιμοποιεί την στρατηγική της έντασης ως μέσο επιβολής και το δόγμα της μηδενικής ανοχής βρίσκει άλλη μια φορα εφαρμογή στο πρόσωπο του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού. Ο Ν. Ρωμανός αγωνίζεται για το αυτονόητο δικαίωμά του στην μόρφωση, ζητώντας να του χορηγηθούν οι εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται από τον νόμο. Σήμερα απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης του κρατούμενου στον Αρειο Πάγο, με την οποία ζητούσε να ξανασυζητηθεί το αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών. Η συγκυβέρνηση δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο απέναντι στον δίκαιο αγώνα του Ν. Ρωμανού. Η συζήτηση για την τροπολογία Αθανασίου περί εκπαίδευσης εξ αποστάσεως (μέσα από το κελί) μέσω τηλεδιάσκεψης ουσιαστικά αποτελεί παραβίαση του δικαιώματός του στην πρόσβαση στην εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικές άδειες για τους κρατούμενους αποτελούν ευκαιρία για μια ανάσα ελευθερίας σε συνθήκες εγκλεισμού ενώ επίσης κινούνται στην κατεύθυνση της κοινωνικοποίησης και επανένταξής τους.

Στον αγώνα αυτό έχουν συστρατευθεί και στηρίζουν πλατιά κομμάτια της κοινωνίας, έχουν δημιουργηθεί κέντρα αντίστασης και αγώνα (καταλήψεις πανεπιστημίων, δημαρχείων κτλ). Στα πλαίσια αυτά, η Νομική σχολή σήμερα, 9/12 τελεί υπό κατάληψη, η οποία δεν έχει αποφασιστεί από τα όργανα του συλλόγου, αλλά από αλληλέγγυους στον αγώνα του Ρωμανού.
Πάγια θέση μας ως Αριστερή Ενότητα, είναι ότι οι αγώνες εντός του πανεπιστημίου δίνονται μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων και τις αποφάσεις τους, οι οποίες πρέπει να λαμβάνονται συλλογικά και δημοκρατικά. Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε έχει κινητοποιηθεί ο σύλλογός μας και όλο το προηγούμενο διάστημα. Η προάσπιση του ασύλου των κοινωνικών αγώνων κρίνεται επίσης ως μεγάλο διακύβευμα στην σημερινή συγκυρία. Με κάθε τρόπο οφείλουμε να προασπίσουμε το άσυλο ενάντια στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία.
Απέναντι στην κυβέρνηση που δολοφονεί, και σε μια πολιτική που εξοντώνει την ζωή και το μέλλον μας, στόχος μας είναι να συγκροτήσουμε ένα μαζικό και δυναμικό κίνημα ανατροπής μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια. Ως Αριστερή Ενότητα είμαστε κομμάτι αυτού του κινήματος στήριξης και αλληλεγγύης. Διεκδικούμε την δικαίωση του αγώνα του Ν. Ρωμανού, και απαιτούμε να του χορηγηθούν τώρα οι εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην μόρφωση για όλους.

Καλούμε τον Φοιτητικό μας Σύλλογο να κινητοποιηθεί στην κατεύθυνση της στήριξης του κινήματος αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό και της ανατροπής της κυβέρνησης των δολοφόνων.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s