Ανακοίνωση Συντονιστικού Σχημάτων Αρ.Εν σχετικά με τα γεγονότα στο ΕΜΠ

Σε μια περίοδο που η επίθεση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εντείνεται και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι θα πρέπει θα δώσουν μέσα από τις διαδικασίες τους και τις κινητοποιήσεις του δυναμικό παρόν για την υπεράσπιση του δημοσίου δωρεάν πανεπιστημίου οι δυνάμεις του ΜΑΣ, πέρα από το να συνεχίζουν να διασπούν τους συλλόγους με την σεχταριστική τους στάση,  επιλέγουν να αναλώσουν την πολιτική τους δράση στην στοχοποίηση αγωνιστών /τριών μελών σχημάτων ΕΑΑΚ . Συγκεκριμένα μέτα από επιθέσεις στην Ιατρική Αθήνας πριν μερικές μέρες και τραμπουκισμούς στο Φυσικό η ΚΝΕ προέβη σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο Πολυτεχνείο με ενίσχυση από μέλη του ΚΚΕ που καμία σχέση δεν έχουν με τους ΦΣ ,με πρακτικές που παραπέμπουν σε κινήσεις άλλων χώρων που δεν συνδέονται με κανέναν τρόπο με την Αριστερά.

Για μας εν γένει τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμία συνάφεια με τις πρακτικές του φοιτητικού κινήματος και των Φοιτητικών Συλλόγων , αποπροσανατολίζουν την κουβέντα από τα πραγματικά επίδικα της περιόδου, οξύνουν ένα κλίμα αντιπαράθεσης με οργανωτικούς όρους εντός της Αριστεράς και εκφυλίζουν το φοιτητικό κίνημα. Καταδικάζουμε απερίφραστα όσα συνέβησαν  και στεκόμαστε απέναντι σε συμπεριφορές οργανωμένης και συντονισμένης βίας ξένες προς το αξιακό πλαίσιο της αριστεράς  ,και καλούμε όλους /όλες τους/τις φοιτητές/τριες να απομονώσουν και να απονομιμοποιήσουν τέτοιες πρακτικές.

Καμία ανοχή στην προσπάθεια επιβολής καθεστώτος τρομοκρατίας στις σχολές. Εμείς μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις, το πραγματικό κύτταρο παραγωγής πολιτικής και κινηματικών απαντήσεων θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την μαζικοποίηση του φοιτητικού κινήματος και την επιβολή των δικών μας αναγκών απέναντι στα σχέδια των κυρίαρχων.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s